Lastensuojelun edunvalvonta 

Lastensuojelun edunvalvonta on lakisääteistä toimintaa ja sitä käyttävät sosiaalipalvelut sekä poliisitoimi. Lastensuojelun edunvalvojan tehtävä on toimia lapsen puolueettomana edustajana käyttäen lapsen puhevaltaa määrätyssä asiassa. Asian hoitamisessa edunvalvoja toimii lapsen huoltajan sijaan lapsen edustajana.  Edunvalvontamääräys määrittää edunvalvojan tehtävän ja toimivallan rajat. Edunvalvontamääräyksen antaa käräjäoikeus sosiaalitoimen tai poliisin hakemuksesta. 

Kun lapsi tarvitsee edunvalvojan, on hän elämässään aina hyvin haastavassa ja erityisessä tilanteessa. Onhan kysymyksessä tilanne jolloin lapsen ja huoltajan etu on jostain syystä ristiriidassa ja tämän takia lapselle joudutaan hakemaan edunvalvojaksi ulkopuolinen henkilö. Henkilö, joka valvoo lapsen etua, on puolueeton aikuinen, johon lapsi voi turvata ja luottaa.

Edunvalvojan tehtävä on erittäin vastuullinen ja edunvalvojan on tunnettava sekä lastensuojelun- että rikosprosessin kulku. Edunvalvojan on hyvä myös olla perhetynyt sekä lastensuojelu- että rikoslakiin.

Edunvalvojan pätevyyden perustana on koulutus edunvalvojaksi sekä oma henkilökohtainen osaaminen oman työkokemuksen kautta.

Minulla on laaja ja pitkä kokemus sosiaalialan eri palveluista. Olen työskennellyt sosiaalityöntekijänä vuodesta 1994.

Edunvalvoja koulutuksen olen suorittanut 2013.


 

Hinnasto

Edunvalvonta  90,00 e/h (sis.alv. 24%)

Matkakulut 0,44 e/km 

 


Luo kotisivut ilmaiseksi!